Navigácia

  • Florbalový turnaj starších žiakov

    Dňa 17.4. 2024 sa v Spišskej Starej Vsi uskutočnil florbalový turnaj starších žiakov. Našu školu reprezentovalo družstvo zložené zo žiakov 7., 8. a najmä 9. ročníka. V konkurencii 3 družstiev predviedli naši chlapci výborný výkon, ale napokon im tesne ušiel postup na okresnú súťaž, ktorú si vybojovali žiaci domáceho tímu. No aj tak ich musíme pochváliť za predvedenú hru a pekné 2. miesto. 

  • Okresná súťaž v speve modernej piesne

    Dňa 17.4.2024 sa uskutočnila okresná súťaž v speve modernej piesne Slávici z lavice. V prvej kategórii nás reprezentovala Diana Šimcová, žiačka 2. ročníka, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste. V druhej kategórii starších žiakov spievala Sofia Kromková, žiačka 6. ročníka. Za reprezentovanie školy žiačkam ďakujeme.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Okresné kolo Pytagoriády.

    Dňa 9. a 10. 4. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády. Našu školu reprezentovali viacerí žiaci a vo svojich kategóriách dosiahli výborné výsledky. 
    V kategórii P7 obsadila Bibiána Ovšonková zo 7. roč. skvelé 1. miesto, s pravdepodobným postupom na celoštátne kolo (držíme palce).
    V kategórii P8 sa na 3. mieste umiestnila Tatiana Čarnogurská z 8. ročníka.
    Lucia Čarnogurská zo 6. roč. získala v tejto kategórii diplom úspešného riešiteľa. 
    K úspechom srdečne blahoželáme a všetkým riešiteľom ďakujeme za reprezentáciu školy. 


                                                                                                    Mgr. Zuzana Dudová

  • Zápis detí do 1. ročníka

    Vážení rodičia budúcich prváčikov.

    Zápis detí do 1. ročníka sa uskutoční 24. apríla 2024 (streda) od 12.00 hod. do 16.00 hod. v budove ZŠ za prítomnosti rodičov predškolákov a ich detí.

    Prosíme Vás, aby ste prihlášku Vášho dieťaťa vyplnili elektronicky najneskôr do pondelka 22.4.2024. Ak ste ju vyplnili a odoslali správne, príde Vám o tom potvrdzovací e-mail s kódom. Tento kód môžete použiť v prípade potreby nahliadnutia alebo úpravy Vami vyplnenej prihlášky. Prihlášku vyplníte na stránke našej školy: https://zssphanusovce.edupage.org/register/ 

    Keďže prihlášku podľa usmernenia musia podpísať obidvaja rodičia - zákonní zástupcovia a nemuseli obidvaja prísť k zápisu, je preto potrebné, aby zákonní zástupcovia vyplnili, vytlačili a následne obidvaja podpísali  Písomné vyhlásenie (nachádza sa pod týmto oznamom). Tým pádom stačí, ak s vyplneným a podpísaným vyhlásením príde na zápis rodič, ktorý je uvedený v Písomnom vyhlásení. Prihlášku nie je potrebné tlačiť, budete ju mať pripravenú v škole pri zápise po overení správnosti údajov a následne ju podpíše zákonný zástupca, ktorý bude uvedený v Písomnom vyhlásení. 

    Žiadame rodičov, aby priniesli poplatok 30,-€, ktorý triedna učiteľka použije na úhradu pomôcok na výtvarnú výchovu (cca 12,-€), učebnice a pracovné zošity, ktoré nie sú hradené z MŠVVaŠ SR (cca 9,-€) a dokúpenie ďalších pomôcok a zošitov počas celého školského roka a zvyšok peňazí ostane v triednom fonde.

    K zápisu je potrebné doniesť aj rodný list dieťaťa na overenie správnosti údajov.

     

    Tešíme sa na Vašu účasť.

    Tlačivo na stiahnutie: Pisomne_vyhlasenie_-_zapis_do_1._rocnika_ZS_2024.doc

  • Trieda Včielky z MŠ v ZŠ

    Trieda Včielky z MŠ boli usilovne pracovať v ZŠ na hodine čítanie-písanie. Vypočuli sme si príbeh o Gašparkovi, vypracovali sme pracovný list podľa pokynov p.uč., upevňovali sme grafomotoriku.

  • Škôlkari pri návšteve poľnohospodárskeho družstva v Spišských Hanušovciach

    Dňa 9.4.2023 naši škôlkari opäť zažili krásne dobrodružstvo pri návšteve poľnohospodárskeho družstva  v Spišských Hanušovciach. Pod vedením Ing. Branislava Barľáka sme mali možnosť vidieť ovečky, barany, jahňatá, kravy, teliatka a aj si ich pohladkať. Nesmeli chýbať ani fotky s traktorom. Ďakujeme za krásny zážitok.

  • Škôlkari pri návšteve poľnohospodárskeho družstva v Spišských Hanušovciach

  • 4. 4. 2024

    Aktualizovali sme modul Výchovný poradca

  • Okresné kolo v Matematickej olympiáde

    Dňa 3.4.2024 sa v ZŠ Dr. Fischera v Kežmarku konalo okresné kolo Matematickej olympiády pre žiakov 6., 7. a 8. ročníka. Zo 7. ročníka sa úspešnou riešiteľkou stala Bibiána Ovšonková, ktorá získala 3. miesto. V 8. ročníku sa úspešnou riešiteľkou stala Tatiana Čarnogurská, ktorá získala 4. miesto. 
    Úspešným riešiteľom blahoželáme!

  • Trieda Včielok opäť v ZŠ

    Trieda Včielok z MŠ opäť v ZŠ. Tentokrát sme sa zapojili na hodine matematiky - upevňovali sme čísla a riešili rôzne úlohy, ktoré si pre nás pripravila p.uč. Baková.

  • Interaktívny vzdelávací softvér Corinth 3D

    V rámci vyučovacej hodiny biológie sa žiaci 7. ročníka zoznámili vďaka digitálnej technológii s interaktívnym vzdelávacím softvérom Corinth. Spomínaný program priniesol žiakom bližší pohľad na jednotlivé témy z oblasti biológie človeka. Žiaci mali možnosť pomocou tabletov skúmať sústavy človeka prostredníctvom 3D simulácií.

  • Okresné kolo v stolnom tenise

    V dňoch 6. a 7. marca 2024 sa v telocvični v Spišskej Starej Vsi konali okresné kolá v stolnom tenise dievčat a chlapcov. Naši žiaci (chlapci aj dievčatá) obsadili pekné piate miesto. Školu reprezentovali: Zajonc Alex, Zajonc Sebastián, Tobias Ragan, Nina Žembovičová, Lenka Hadidomová, Ivana Pazerová, Júlia Zajoncová. Srdečne blahoželáme.

  • Micro:Tour 2024

     Aj na našej škole sa 19. februára 2024 uskutočnilo vzdelávacie podujatie ENTER micro:tour, ktoré prechádza celým Slovenskom. Štyria lektori občianskeho združenia Aj Ty v IT pripravili pre žiakov 4. až 8. ročníka workshop, kde žiaci plnili a riešili mini úlohy s micro:bitom, a tým spoznávali jeho jednotlivé funkcie.

    Micro:bity sú jednou z možností spestrenia vyučovania informatiky na školách a zároveň hravého učenia sa blokového programovania. Preto veríme, že ich čoskoro uvidíme aj na našich hodinách informatiky :)

  • Beseda o vtáčikoch

    V rámci spolupráce MŠ s prvým ročníkom základnej školy sme zorganizovali besedu o vtáčikoch, ktorú viedla Grétka Malatínová, zamestnankyňa Pienapu. Zaujímavou a zábavnou formou predniesla deťom starostlivosť o vtáčiky. Ďakujeme veľmi pekne.

  • Súťaž mladých hasičov

    Dňa 9.2.2024 sa v Spišskej Starej Vsi uskutočnila súťaž mladých hasičov, na ktorej sa zúčastnili aj naši mladí hasiči zo Spišských Hanušoviec. Tri družstvá (2 dievčenské  a 1 chlapčenské) reprezentovali našu školu a  zmerali si zdatnosť, šikovnosť s ostatnými družstvami kežmarsko-zamagurských kolektívov. Spomedzi 18 družstiev sa umiestnili  chlapci na 2. mieste a dievčatá na 7. a 8. mieste. Srdečne gratulujeme.

  • Futbalový turnaj

    Dňa 16.2.2024 sa v Spišskej Starej Vsi uskutočnil Turnaj o putovný pohár riaditeľky Spojenej školy vo futbale, v ktorom naši žiaci obsadili pekné 3. miesto.

    Blahoželáme!

  • Link na registráciu Micro:tour (rodičia žiakov 4. až 8. roč.)

  • Gympliáda

    Dňa 14.2.2024 sa uskutočnila Gympliáda organizovaná Gymnáziom v Spišskej Starej Vsi. Tejto súťaže sa zúčastnili tri základné školy: Haligovce, Spišské Hanušovce a Spišská Stará Ves. Súťažilo 9 tímov, ktoré si svoje vedomosti a praktické zručnosti overili v prírodovedných predmetoch: chémia, biológia, geografia, informatika, matematika a fyzika. Naše dva tímy zložené zo žiakov 9. ročníka sa umiestnili na prvom a druhom mieste.

    1. tím: Alžbeta Krempaská, Nina Žembovičová, Max Beutel

    2. tím: Pavol Tyrpák, Igor Penkert, Veronika Kubíková

    Víťazom srdečne blahoželáme!

  • Lyžiarsky výcvik 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik 2024.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Spišské Hanušovce
    059 04 Spišské Hanušovce 66
  • 0902 100 186 - riaditeľ školy Mgr. Róbert Drienovský

    0903 608 484 - zástupkyňa pre MŠ Bc. Ivana Talárová

    0904 868 759 - agenda ZŠ Blažej Veselovský

    0909 198 540 - vedúca ŠJ Iveta Budziňáková

Fotogaléria